keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Wanhoja kirjeitä 6. Saarnaaja Paavali Ervastin kirje Amerikkaan 21.2.1892

Myös tämä kirje on julkaistu alkuaan (1907) Leonard Typön kirjassa "Kirjeitä wirwoitukseksi köyhille matkustajille elämän tiellä".
---------

Helmikuun 21 p:nä 1892

Armo olkoon sinulle rakas weljeni, Isältä Jumalalta ja herralta Jesukselta Kristukselta elämään ehtooseen asti!

Kirjeesi sain wastaan ottaa muutama päiwä sitten, jonka edestä sydämestäni kiitän. Se wirwoitti minun heikkoa henkeäni paljon, kun näin, että Amerikassa asti on Jumalan lapset minuakin muistamassa.[1] Ja se suuri lammasten paimen kokoo laumaansa Amerikassakin. Rauhan Jumala täyttäköön teitä rauhalla ja riemulla uskossa, että teillä pyhän hengen woiman kautta yltäkylläinen toiwo olisi. Minä olen wakaa siitä, että aika on Herralle tullut armahtaa Amerikan Siionia; eikä Hän siihen kysy lupaa ihmisiltä. Liki on wanhimman sydäntä ne pienet karitsat ja lampaat, joitten edestä Hän on henkensä pannut. Kirkastakoon eläwä Herra Jesus aina weri haawojaan köyhille lapsilleen ja antakoon sen kalliin ja sydäntä sulawan werikasteen langeta kuiwan sydänmaan päälle, jotta lapset, jotka owat synnittömällä werellä pestyt, saattaisiwat laulaa siinä uudessa armon ilmassa, jota saamme Siinain wuorella koossa ollessamme hengittää. Ole weli rakas turwattu siellä wieraalla maalla kaikkein Jumalan lasten kanssa. Jesus on sen heikoimmankin Jumalan lapsen matkakumppani. Synnit on wisusti anteeksi annettu teille ja meille Jesuksen kalliissa weressä. Pian yhteen tulemme paratiisin kirkkaudessa. Kyllä silloin meidänkin ahtaat sydämet owat sulaneet Jesuksen rakkaudesta ja saatamme laulaa täydellisesti uutta wirttä. Hänelle ainoalle olkoon kiitos ja kunnia.

Sano minulta rakkauden terweisiä Heidemanille, Hietaselle, Roanpäälle, Niemelän Sakarille[2] vaimonsa kanssa ja yhteisesti Jumalan lapsille, jotka ovat jääneet rakkaaseen muistoon, joita en woi tässä luetella, ja ole itse waimosi ja lastesi kanssa ensin ja wiimein terwehditty. Wanha weljesi
Paawali Erwasti


[1] Paavali Ervasti oli ollut saarnamatkalla Amerikassa vuosina 1890 – 1891.
[2] Tervveisten vastaanottajina olivat Calumetin apostolisluterilaisen seurakunnan pastori Arthur Leopold Heideman sekä seudulla asuneet saarnaajat Aapo Hietanen ja Juho Roanpää. Sakari Niemelä oli Calumetin apostolisluterilaisen seurakunnan johtokunnan pitkäaikainen jäsen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ett typiskt laestadianskt brev

  Jag har under de senaste veckorna gått igenom brevväxling mellan olika laestadianska predikanter. Tills vidare har skrivit upp cirka 200 g...