lauantai 9. helmikuuta 2019

Kinnulan "kristityiden" kirje Siionin Lähetyslehden toimitukselle


Lestadiolaisessa herätysliikkeessä on ajoittain ilmennyt virtauksia, joissa on kannatettu  irtautumisesta evankelisluterilaisesta kirkosta. Tätä ilmeni varsinkin uuden uskonnonvapauslain valmistelun aikana sekä sen tultua hyväksytyksi 1923. Tästä esimerkkinä kirje Kinnulan vanhoillislestadiolaisilta 6.5.1923.

-------
Kinnula 6.5.1923
Siionin Lähetyslehden toimitus.
Tästä lehdestä näimme, että lähetystoimen johtokunta ynnä muita kristityitä Oulussa ovat päättäneet, että ei ole mitään syytä erota valtiokirkosta, vaan päinvastoin syytä pysyä siinä, ja että tätä käsitystä tukee monet Jumalan sanan paikat. Me emme ole sellaisia Jumalan sanan paikkoja löytäneet, emmekä Jumalan sanasta saaneet sitä käsitystä, että vääriä profeettoja on tuettava ja kannatettava. Olisimme sen tähden kiitollisia, jos meille nuo Jumalan sanan paikat ilmoitettaisiin, sillä mekin haluamme osoittaa kuuliaisuutta Jumalan sanalle. Oman käsityksemme tukemiseksi esitämme luettavaksi Hesekielin 34. luvun, joka sopii nykyajankin palkkapaimeniin.
Useita Kinnulan kristityitä
puolesta E. Lindholm  Kalle Vasalampi

----
Lähde: OMA. Laestadiana1. Ba:1/95.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ett typiskt laestadianskt brev

  Jag har under de senaste veckorna gått igenom brevväxling mellan olika laestadianska predikanter. Tills vidare har skrivit upp cirka 200 g...