sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen johtokunnan kiertokirje 1933

Alla oleva kirje liittyy vanhoillislestadiolaisuudessa vuosina 1932 - 1934 tapahtuneeseen hajaannukseen. Sen liitteenä oli tämä kiertokirje.
 
--------
SUOMEN RAUHANYHDISTYSTEN KESKUSYHDISTYS R. Y.
OULU - UUSIK. 28
Oulu, postileiman p:nä 1933


Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen johtokunnalta.

Kaikille jumalan lapsille, jotka meidän kanssamme yhdessä hengessä ja kalleimmassa uskonkilvoituksessa matkaa tekevät odottaen meidän lunastajamme Herran Jeesuksen ilmestymistä. Armo, laupeus ja rauha, Isältä Jumalalta ja Jeesukselta Kristukselta, meidän Herraltamme. Toivotamme taivaallista siunausta kalliille evankeljumin työlle ja sille uhrautuvaisuudelle, jota Jumalan seurakunnissa tälle asialle osoitetaan. Jotta tämä työ ja uhraus evankeliumin, hyväksi menestyisi ja hedelmän kantaisi, on Herran apostoli Paavali siitä antanut kalliita neuvoja kirjoittaessaan Filippiläisille (2: 1—2).  ”Jos siis joku neuvo on teidän tykönänne Kristuksessa, jos joku rakkauden lohdutus, jos joku Hengen osallisuus, jos joku sydämmellinen rakkaus ja laupeus. Niin täyttäkää minun iloni, että teillä olisi yksi mieli, yhtäläinen rakkaus, ja te olisitte yksimieliset ja yhtäpitäväiset."

Nämät Herran apostolin neuvot ovat tälläkin ajalla erittäin tärkeästi huomioon otettavat, koska on tullut valituksia Jumalan seurakunnilta, että vihollinen tahtoo särkeä yksimielisyyttä ja yhdenkaltaista rakkautta. Tämä valitettava tila johtuu siitä, että muutamat ovat unhoittaneet Jumalan sanan neuvot, sivuuttamalla seurakunnat ja niiden valitsemat toimikunnat, ja ruvenneet yksityisesti kutsumaan puhujia sekä toimeenpanemaan seuratilaisuuksia. Näistä on ollut seurauksena erimielisyyksiä ja kolinoita Jumalan lasten keskellä. Jos tällainen tila jatkuu, voi siitä seurata sekaseuraisuus ja eriseura. Välttyäksemme näin hirveästä rangaistuksesta on kaikkien jumalanlasten, joille Jumalan valtakunnan menestys on kallis, erottava senkaltaisista puhujista samoin kuin heidän kannattajistaankin, jotka eivät tottele jumalanlasten ja seurakuntain rakkaudenneuvoja, vaan toimivat näitä vastaan. Jotta Jumalan seurakunnissa olisi yhtäläinen tieto niistä päätöksistä, joita on tehty näissä jumalanlasten kokouksissa, joissa he ovat keskustelleet näistä vakavista asioista, on ohellisena päätökset liitetty tämän kirjelmän mukaan sillä toivomuksella, että ne Jumalanlasten tietoon saatetaan.

Osallisena vaivassa ja valtakunnassa, tervehdimme veljeydellä.

SUOMEN RAUHANYHDISTYSTEN KESKUSYHDISTYSTEN JOHTOKUNTA.
Kauno Kemppainen
Siht.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ett typiskt laestadianskt brev

  Jag har under de senaste veckorna gått igenom brevväxling mellan olika laestadianska predikanter. Tills vidare har skrivit upp cirka 200 g...