torstai 11. helmikuuta 2021

Wanhoja kirjeitä 46. Mathilda Fogmanin kirje heinäkuun lopulla 1889 Juhani Raattamaalle

 

Kallis wanhiin J. Raattamaa!
Jumalan rauha!

Annan tiedä että Huhtasaaren emännän purjettu savimaja saatettaan wiimeiseen leposiians 4 p. ensitulevassa elokuussa.[1] Suuri on meille jäänyt kaipaus, tämän onnellisesti siirtyneen sisaremme tähden. Waan toivossa saamme olla iloiset, että piian pääsemme mekin pois tääldä wieraalta maalta. Hyvässä turvassa saamme olla kallis wanhiin tämän meidän wiipymisemme ajan, kaikissa suhteissa, wieläpä niissäkin asioissa jotka ikäväldä näyttävät. Sillä niille jotka Jumalata rakastavat kaikki kappaleet ynnä parhaaksi kääntyvät. Ompa Joseph waroittanut weljiänsä sanoden: älkäät riidelkö tiellä; me uskomme ettei ne waroitukset pitä hukkaan menemän. Jes:55:10.11.

Jäähyvästi hyvän paimenen haltuun huonees ja koko Jumalan perheen kanssa kaikkialla. Synnit ovat teille ja meille  visuni kaikki anteeksi annetuut siinä weressä joka yrttitarhaassa ja pääkallon paikalla on wuotanut rakastajamme särjetystä sydämmestä, ja nyt aina priiskuu armoistuimesta evangeliumin saarnan kautta meille pesoksi ja puhtaudeksi Herran seurakunnassa johon olemme sisälle tuleet oven Kristuksen kautta, ja löytäneet levon ja rauhan sieluilemme. Ja saamme syystä riemuita Hengessä kuin nimemmä Karitsan elämän kirjassa kirjoitettuna. Ja niin Jumalan rauhan tyvenessä voitto woiman kautta odotamme siirtymisen hetkiä pois kaikista kiusauksista ja ahtinkoista sielun että ruumiin suhteen, amen Halleluoja! Olkaamme wanhiin rakas hyvin lohtutettuna P[yhällä] H[engellä] amen.
Sisarena Thilda Fogman

Karuliina rakas sisar, joka olet meillä täällä rakkaassa muistossa. Ole kallis sisar hyvin palkittu kaiken rakkaudesi edestä ynnä kalliin miehesi kanssa kuin muistatte wielä meitä kirjeiten kanssa tänne meitä virvoitta elämän sanoilla. Kalliit ovat kirjoituksenne niin kuin läsnä olemisennekin. Hyvästi rauhan Jumalan haltuun! Olkaa rakkaalla sydämmellä tervehtetty ynnä rakastajittenne kanssa koko Herran laumalta täältä, waan ensin ja wiimein minulta tytärteni kanssa Pyytämme rukkoilla edestämme!
sesama



[1] Saarnaaja Iisakki Huhtasaaren puolison Priita Maria (1834 – 1889) kuolinpäivä oli 24. heinäkuuta 1899.  Raittila 1967, n:o 107.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ett typiskt laestadianskt brev

  Jag har under de senaste veckorna gått igenom brevväxling mellan olika laestadianska predikanter. Tills vidare har skrivit upp cirka 200 g...